Log inRegister an accountBrowse CSDbHelp & documentationFacts & StatisticsThe forumsAvailable RSS-feeds on CSDbSupport CSDb Commodore 64 Scene Database
 Welcome to our latest new user Facet ! (Registered 2018-08-14) You are not logged in 
CSDb User Forums


Forums > CSDb Discussions > C64 Reloaded MK2 problem
2018-03-31 00:15
Rebok

Registered: Apr 2017
Posts: 9
C64 Reloaded MK2 problem

After few attempts with several monitors and VICs, problems with horizontal synchronization of the image displayed by MK2 still occur. Is there any Reloaded MK2 user, who have similar problem? I just want to find out if my model is damaged or is a general defect of these boards.

https://drive.google.com/open?id=14VfDlzQGFIj4kfMJiVOdmh6-y6CUt..

https://drive.google.com/open?id=1Jl_bieEHT2Eq5w--k2DEWX1v5LSCD..

https://drive.google.com/open?id=14l3FytlXy6Rd_F_BvBOUVG-70A_Ze..
 
... 4 posts hidden. Click here to view all posts....
 
2018-03-31 10:08
Fred

Registered: Feb 2003
Posts: 183
I have experienced the same problems but I was not sure it was related to the C64 Reloaded MK2 in combination with my other hardware.

The problem occurs for me when I insert a 1541 Ultimate 2+ in the cartridge port of the MK2 with a certain USB stick (SanDisk Cruzer Ultra Fit 32 GB).

When I remove the USB stick, the problem is gone and I don't see the display artifacts anymore. Other USB sticks work fine.

Using the 1541 Ultimate 2+ with the USB stick on an old C64 board, the problem doesn't occur.
2018-03-31 10:47
Rebok

Registered: Apr 2017
Posts: 9
hedning:
On orginal board everything was ok. So i must suppose that chips are ok too.

Fred:
I was thinking that same as You. Until the moment, when I connet this little thing:

https://www.olx.pl/oferta/commodore-c64-sd2iec-nowe-emulacja-st..

Problems are the same with that SD2IEC and 1541 U2+.

Is my MK2 board is broken?
2018-03-31 12:11
Fred

Registered: Feb 2003
Posts: 183
Did you try another power adapter?

So without the SD2IEC connected the problem doesn't occur?

Make sure to report the problem to Jens. Perhaps it can be fixed with a firmware update or it can be solved by using a different power adapter.
2018-03-31 14:42
ilesj

Registered: Jun 2012
Posts: 23
Some minor issues start to appear when more devices are being connected - if it were a normal C64, I would suggest switching the PSU to something more capable than the standard one. I suppose the MK2 has a beefy power supply on board? Still might be a good idea to try another 12V wall wart, possibly higher rated. Wikis says min. 1 A recommended. Also "For best picture- and sound quality, the power supply should have less than 100mV ripple on 12V."
2018-03-31 14:45
Rebok

Registered: Apr 2017
Posts: 9
I check this. Problem does occur always, without any hardware too. And I tested other power adapter, no diffrent.

I dont think so, that it software problem. That is why I wanted to get to know opinions of the different owners of these boards.
2018-03-31 14:56
Fred

Registered: Feb 2003
Posts: 183
Have you tried the latest firmware update?

http://wiki.icomp.de/wiki/C64_reloaded_mk2#Firmware_updates
2018-03-31 15:02
Rebok

Registered: Apr 2017
Posts: 9
Yes...
2018-04-02 14:33
V-12

Registered: Nov 2003
Posts: 202
What kind of PSU you are using with these boards?

Does the problem occur on MK2 but without Ultimate plugged?

Do you have in your room router or any kind of active LTE modem?

Are you sure that you don't have any issues with electricity in your home?

From what you wrote I think, that there might be an issue with PSU.
2018-04-02 16:46
Rebok

Registered: Apr 2017
Posts: 9
1. I use PSU from LG and PSU from my ruter Linksys. Without any changes.
2. As I wrote ealier: yes, problem occur without anu hardware.
3. No.
4. Yes, I`m sure.

How do you think what PSU I need? This PSU from icomp looked like the typical model.

P.S. I notified the problem to Jens and wait for the answer.
2018-04-03 08:44
V-12

Registered: Nov 2003
Posts: 202
The best way it would be to use laboratory power supply to be 100% sure. I don't believe that any of chips may cause these problems. You could also try to get some universal but strong PSU. It is required to have 2A PSU which have less than 100mV ripple on 12V.
Previous - 1 | 2 - Next
RefreshSubscribe to this thread:

You need to be logged in to post in the forum.

Search the forum:
Search   for   in  
All times are CET.
Search CSDb
Advanced
Users Online
Alakran_64
Guests online: 44
Top Demos
1 Uncensored  (9.7)
2 Comaland 100%  (9.7)
3 Edge of Disgrace  (9.7)
4 Coma Light 13  (9.6)
5 The Shores of Reflec..  (9.6)
6 Wonderland XII  (9.6)
7 We Come in Peace  (9.6)
8 Lunatico  (9.6)
9 Incoherent Nightmare  (9.5)
10 Wonderland XIII  (9.5)
Top onefile Demos
1 FMX Music Demo  (9.6)
2 Party Horse  (9.6)
3 Daah, Those Acid Pil..  (9.5)
4 Pandemoniac Part 2 o..  (9.5)
5 Arok 20 Invitation  (9.5)
6 Treu Love [reu]  (9.5)
7 Merry Xmas 2017  (9.4)
8 Dawnfall V1.1  (9.4)
9 In Memoriam BHF  (9.4)
10 Dawnfall  (9.4)
Top Groups
1 Oxyron  (9.4)
2 Booze Design  (9.4)
3 Censor Design  (9.4)
4 Finnish Gold  (9.4)
5 Crest  (9.3)
Top Logo Graphicians
1 Pal  (9.5)
2 Jailbird  (9.3)
3 Yazoo  (9.3)
4 Elko  (9.2)
5 Mermaid  (9.2)

Home - Disclaimer
Copyright © No Name 2001-2018
Page generated in: 0.052 sec.