Log inRegister an accountBrowse CSDbHelp & documentationFacts & StatisticsThe forumsAvailable RSS-feeds on CSDbSupport CSDb Commodore 64 Scene Database
You are not logged in 
CSDb User Forums


Forums > C64 Coding > C-Base 64 userlogin stalls
2021-06-24 09:48
TheWarCriminal

Registered: May 2011
Posts: 16
C-Base 64 userlogin stalls

Seems every version of C-Base works until you try to login locally, enter sysop mode or telnet into it. Currently trying the TAO 3.3.8 version and this is doing the exact same.

Original setup:
Winvice 1.19 modified, drive 8 bbs boot/system as 1581, drive 9-10 for ud dirs as 1581, true drive emu on, virtual traps on, tcpserv working

Current (only change is listed):
virtual traps off (loads faster)


Any help is appreciated!

This is my testing environment. Real TELNET BBS will be hosted on a C64 w/ WiiModem, sd2iec 32gb, pi1541 32gb, epyx fastload reloaded.
 
... 1 post hidden. Click here to view all posts....
 
2021-06-24 12:41
TheWarCriminal

Registered: May 2011
Posts: 16
For your all mighty information I have also used the GTK3 V3.5 Windows version and it won't work with tcpserv at all. The old modded V1.19 does. GTK3 only works via NULL Swiftlink which is not what is needed.

Is there a fix for the userlogin cause that is where it is freezing up?

And Jiffydos: do you want to contribute? I c64 I got from Ebay does not have it but the pi1541 that came with it does. Plus w/ me arthritis I can't solder anymore. So that means for the time being JD is out for me.
2021-06-24 21:41
Larry

Registered: Feb 2007
Posts: 19
If you use VICE 3.x please try with Userport Modem Emulation at 2400baud and the corresponding nmi.ml File.

I use this setting for most of my Tests. Btw. using tcpser and Vice on Linux, but that also works on a Win$ystem.
OF made a nice Documentation how to setup BBS Server on Win$$ (checkout Moses mod). Maybe try BBS Server instead of tcpser.
2021-06-24 23:05
Groepaz

Registered: Dec 2001
Posts: 9970
Quote:
the GTK3 V3.5 Windows version and it won't work with tcpserv at all.

it works just fine with the latest tcpser and ip232 enabled
2021-06-25 05:18
TheWarCriminal

Registered: May 2011
Posts: 16
After several days of trying different approaches to no avail with the userlog freezes I have decided to just use a nullmodem/swiftlink in the configure app. Since this is a test environment I really don't need a "live" connection for this. The actual bbs works just fine. Needs some grfx tuning. I forgot about the router port forwarding which made the bbs live when it is not ready yet; had to disable the port forwarding.
2021-06-26 08:07
Martin Piper

Registered: Nov 2007
Posts: 432
Under emulation, is TCP operating with expected packet batching? Does it need TCP_NODELAY or TCP_QUICKACK?
2021-06-26 13:03
Groepaz

Registered: Dec 2001
Posts: 9970
That could very well be (similar problem with the remote monitor on windows).
2021-06-26 15:06
TheWarCriminal

Registered: May 2011
Posts: 16
It has nothing to do with any of that.

There is a bug in the routine for reading the userlog.

I had set it up for 500 max. Something told me to lower it so I went to 350 and it worked in Vice.

About to test it on the real hardware. Fingers crossed.

If it works on real hardware then I want to modify the userlog routines in the bbs main app & the setup app to where maximum you can create is 350; BUT; if you should desire to go higher it will ask for the type of target system drive you will be using (ie: 1581, CMD or SD2IEC & create several userlogs (1-??) that will equal to the amount of users you wanted. In the bbs main app it would go through all the userlogs looking for the user at login.

Should it be done?

If yes, I will need the source to the TAO apps since they are Blitz.
2021-06-26 15:43
Count Zero

Registered: Jan 2003
Posts: 1396
Wow - such activity bustling preparation simply YELL for the question: 2 or more lines?

Are you even trying to help yourself?
C*Base V3.3.7
2021-06-26 16:23
TheWarCriminal

Registered: May 2011
Posts: 16
If it is so easy to do then why hasn't it been done? Better yet why haven't you fixed it? Can't wait for another annoying response that absolutely gives no substance to the subject.
2021-06-26 17:27
Groepaz

Registered: Dec 2001
Posts: 9970
Who said its easy to fix though?
Previous - 1 | 2 - Next
RefreshSubscribe to this thread:

You need to be logged in to post in the forum.

Search the forum:
Search   for   in  
All times are CET.
Search CSDb
Advanced
Users Online
Fred/Channel 4
Genius/Xenon
Marq/Fit^Lieves!Tuor..
Guests online: 53
Top Demos
1 Coma Light 13  (9.6)
2 Edge of Disgrace  (9.6)
3 Uncensored  (9.6)
4 Bromance  (9.6)
5 Comaland 100%  (9.6)
6 Memento Mori  (9.6)
7 Lunatico  (9.6)
8 Unboxed  (9.5)
9 Christmas Megademo  (9.5)
10 Wonderland XII  (9.5)
Top onefile Demos
1 Copper Booze  (9.8)
2 Bacchus @ Night  (9.6)
3 Barry Boomer - Trapp..  (9.6)
4 Hackmap  (9.6)
5 Daah, Those Acid Pil..  (9.5)
6 To Norah  (9.5)
7 Dawnfall V1.1  (9.5)
8 Lovecats  (9.5)
9 Elite Code Mechanics  (9.4)
10 Quadrants  (9.4)
Top Groups
1 Booze Design  (9.4)
2 Oxyron  (9.4)
3 PriorArt  (9.3)
4 Crest  (9.3)
5 Triad  (9.3)
Top Diskmag Editors
1 Jazzcat  (9.6)
2 Newscopy  (9.4)
3 Antichrist  (9.3)
4 Remix  (9.2)
5 A Life in Hell  (9.2)

Home - Disclaimer
Copyright © No Name 2001-2021
Page generated in: 0.047 sec.